- BuurtSportCoachTexel -

   Extra beweegactiviteiten in de Gollards

We hebben in samenwerking met Natasja van de Gollards ervoor gezorgd dat er meer beweegactiviteiten komen  voor de ouderen in de Gollards. In het nieuwe schooljaar zijn er alweer 2 data gepland, waarbij yoga wordt aangeboden door Andrea van Herk. 

Valide of minder valide, alle ouderen zijn welkom. Hoe meer mensen, hoe gezelliger! Na afloop van het dansen of de yoga kunt u uiteraard een kopje koffie of thee drinken met een stukje koek erbij.

Yoga vindt plaats op de vrijdagmiddag van 15.00-16.00 uur in de Gollards. Lijkt het u leuk om mee te doen, dan kunt u zich opgeven bij de Gollards. Deelnemen aan dans en yoga is gratis. Helaas zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Zien we u ook op de onderstaande data? Tot 25 januari.

Datum

Tijd

Activiteit

28 september 2018

15.00-16.00 uur

Yoga van Andrea

16 november 2018

15.00-16.00 uur

Yoga van Andrea

 

 

Rollatorloop Texel 2018

 

Wegens het grote succes in Amsterdam en Den Helder, willen we de rollatorloop ook naar Texel brengen. Het is leuk, gezellig en u beweegt!

Op 12 april 2018 willen de buurtsportcoaches in samenwerking met diverse partijen (Gollards, Therapie Wolf, Atletiekvereniging Texel, Sportservice en Texels Welzijn) de eerste rollatorloopeditie op Texel organiseren.

 De rollatorloop is voor iedereen vanaf 65+ met een rollator of een ander vervoersmiddel, zoals een rolstoel of stok. U hoeft er niks voor te betalen, het is geheel gratis. 

De loop zal plaatsvinden op en bij het atletiekveld in Den Burg, waarbij u kunt kiezen uit meerdere afstanden (400 meter, 800 meter en 1.000 meter).

Op verschillende punten zullen er vrijwilligers staan die er zijn om u te begeleiden en aan te moedigen. Ook zullen er op verschillende punten rolstoelen staan, voor als het toch net iets te ver is.

Op donderdag 12 april, kunt u zich vanaf 14.30 uur melden op het atletiekveld. Om 14.45 uur zal de opening zijn en zullen we starten met de verschillende afstanden. Gedurende de loop zal er muziek aanwezig zijn en na afloop kunt u een heerlijk kopje koffie of thee met koek nuttigen in de kantine! Het evenement zal  rond 16:00-16.30 uur afgelopen zijn.

Voor iedereen zal er een prijs na afloop zijn, als bedankje voor uw inzet. Iedereen is welkom tijdens de loop. Familie, vrienden, kennissen. Hoe meer toeschouwers hoe leuker en gezelliger!

Lijkt het u nou leuk om deel te nemen, dan kunt u zich aanmelden bij de balie in de Gollards, Buureton of bij Therapie Wolf. Daarnaast is het ook mogelijk om u aan te melden via de website, www.buurtsportcoachtexel.nl of even te bellen naar 0626012515 of 0633173880.

 Wilt u graag deelnemen aan een rollatorcheck en uw rollator laten keuren voordat u mee doet met de rollatorloop? Ook dat is mogelijk. Op 22 maart zal er een rollatorcheck plaatsvinden in de danszaal van de Buureton van 09.00 uur tot 12.00 uur. De rollatorcheck zal door Jan Zijm en Nico van de Ploeg uitgevoerd worden. Iedereen is hier van harte welkom.

Wanneer er veel animo voor de rollatorloop is zal er in september een 2de editie plaatsvinden. 

 Zien we u ook op 22 maart bij de rollatorcheck en op 12 april bij de rollatorloop?

 Met vriendelijke groet,

Namens de samenwerkende partijen en de buurtsportcoaches (Nils Veldhuis en Ilse Vlaming).