- BuurtSportCoachTexel -

   

Nieuwsbrief juni

 

"De naschoolse activiteiten lopen hartstikke goed. Daar gaan we voorlopig dus lekker mee door. Bovendien zijn er tijdens de zomervakantie ook tal van activiteiten."

 

Aan het woord buursportcoach Nils Veldhuis die samen met Ilse Vlaming tal van activiteiten verzorgt voor jong en oud. "In de herfstvakantie hebben we onder meer een sportief uitje naar de overkant. Wat we precies gaan doen, wordt nog bekend. Houd daarvoor onze Facebookpagina en website in de gaten. Natuurlijk staan er op het programma van de zomervakantie-activiteiten ook weer allemaal leuke dingen. Met de Texelse vakantiekaart kunnen kinderen en jongeren van 6 tot en met 16 jaar heel veel leuke, spannende en sportieve activiteiten doen zoals bijvoorbeeld karten, paintballen, lasergamen en windsurfen. Op onze website is een volledig overzicht te vinden. Ouders van veel Texelse kinderen hebben het in de zomervakantie hartstikke druk. Daarom vinden wij het belangrijk dat er genoeg te doen is", vertelt Ilse. Niet alleen op sportief gebied kan men aan de slag, er zijn ook workshops als tekenen, schilderen, graffiti, fotografie en de jongeren kunnen muzikaal aan de slag bij Rikus Kloosterhuis. Kortom, de Texelse jeugd hoeft zich in de grote vakantie niet te vervelen.

 

Drie activiteiten die men nog even speciaal in de gaten moet houden: komende woensdag start de inschrijving voor bouwdorp dat in de weken van 23 en 30 juli gehouden wordt, woensdag 18 juli om 15:00 uur start de verkoop van de Texelse Vakantiekaart. Begin september beginnen de trainingen voor de Beach Obstacle Run van 13 oktober. Iedereen mag meedoen. Buiten de vakanties om zijn er de naschoolse activiteiten op de schoolpleinen van de basisscholen. Meteen als de kinderen de school uit komen, kunnen ze zo meedoen met volleybal, voetbal of aan de spelletjes "De animo neemt alleen maar toe. Opgeven hoeft niet", vertelt Nils. De buurtsportcoaches zijn er niet alleen voor de jongeren, ook voor de ouderen is er van alles te doen. "De rollatorloop was een succes en krijgt een vervolg. In de Gollards is er yoga en dans en in De Cocksdorp is er wekelijks walking football. Het is een toegankelijke manier voor de ouderen om in beweging te blijven, bovendien is het erg gezellig", vertelt Ilse. Meer informatie op de Facebookpagina BuurtsportcoachTexel of www.buurtsportcoachtexel.nl

Geschreven door Job Schepers: Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

 

December nieuwsbrief:

 

 

Nieuwe activiteiten 

 

Ondertussen zijn we alweer een maand verder en lopen er vele plannen en samenwerkingen. In oktober zijn we gestart met de naschoolse activiteiten op de schoolpleinen. Bij de ene school was een hogere opkomst dan bij de andere school, maar we hebben al een hoop enthousiaste leerlingen op het plein met ons zien bewegen.

De poster van de naschoolse activiteiten is te vinden op de scholen, maar ook op Facebook en op de website. Hierop is te vinden waar we hoe laat op welke dag zullen zijn. Ook zullen we de kinderen een briefje mee naar huis geven, waarop staat, wanneer we waar zijn bij jou op school. We hopen op deze manier de kinderen nog meer te enthousiasmeren.

Ook in de herfstvakantie hebben we niet stilgezeten. We zijn met een gezellige groep naar Fun Forest in Amsterdam gereisd. Waar we 3 uur hebben geklommen. De jongste was 9 en de oudste was 14. Het was een leuke, gevarieerde groep en zeker voor herhaling vatbaar. De kerstactiviteit voor scholieren van het voortgezet onderwijs is rond. Op 5 januari gaan we van 19.00 uur tot 22.00 uur op Vakantiepark de Krim zwemmen voor 6 euro. Het is niet normaal zwemmen, maar discozwemmen. Hoe vet is dat? Het thema rond het discozwemmen is nieuwjaar, we gaan zwemmend het nieuwe jaar in. Ook zullen er alcoholvrije cocktails te verkrijgen zijn voor een kleine prijs. Tickets kun je bestellen via www.dekrim.nl/zwembad. Er zijn helaas maar een beperkt aantal plaatsen vrij. Wie het eerste komt, wie het eerste maalt! De code die je moet invoeren is: DISCOZWEMMEN

 Sportief 99 is ook op 18 oktober van start gegaan. Sportief 99 vindt plaats in wijk 99 in Den Burg, in de Lieuwstraat, waarbij we sport en spel aanbieden voor de bewoners. Natuurlijk is iedereen welkom, ook al woon je niet in wijk 99. Met sportief 99 hopen we de sociale cohesie te vergroten, te ontmoeten en te bewegen. Op  6 december en 20 december zijn we ook weer in wijk 99 te vinden van 15.00 uur tot 16.00 uur. Kom jij dan ook? De scholieren kunnen ook met deze activiteit een punt verdienen op de Move4Everspaarkaart. 

De afgelopen maand zijn de contacten weer aangehaald en zijn we betrokken geraakt bij diverse activiteiten. Zo zijn we bezig om op 12 april 2018 een rollatorloop te organiseren (ouderen met andere hulpmiddelen mogen natuurlijk ook meedoen).  Dit in samenwerking met de Gollards, de atletiekverenging, fysiotherapie wolf, Texels Welzijn en Sportservice Texel. Op 22 maart 2018 is het mogelijk om je rollator te keuren in het Buureton. De lijntjes zijn uitgezet en de diverse partijen zijn enthousiast. In bladleeftijd zal er een stukje komen te staan over de rollatorloop met alle informatie om te kijken of er animo is vanuit de desbetreffende doelgroep (65+ met rollator of ander hulpmiddel).

Ook het organiseren van extra beweegactiviteiten in de Gollards zijn volop in gang. Zo zullen we in januari starten met Dans. Dit zal worden gegeven door Artex. Daarnaast zal Yoga ook nog aan bod komen, gegeven door Andrea van Herk. 

Overige projecten waarbij we samenwerken met verscheidene instanties zijn het project ‘’Hoera ’t is vandaag’’,  sport voor de OSG en sport voor gehandicapten/mensen met een beperking. De gezondheidsweek zal komend jaar plaatsvinden in week 10 van maandag  5 maart tot en met vrijdag 9 maart. De Gezondheidsbeurs zal plaatsvinden op donderdag 8 maart. Vergeet dit niet in je agenda te noteren!!!

Ook zijn we bezig om sport- en beweegactiviteiten voor de OSG-jeugd te organiseren. Dit in samenwerking met Sil Gaaff, 4de jaars ALO-student (geeft gym op de OSG). We willen dit in 2018 gaan introduceren bij de OSG-jeugd. Komende week zullen we gaan praten met Judith Sanders en gaan we kijken wat we voor de mensen met een handicap of een beperking kunnen betekenen qua beweging.

 Heb jij nog leuke ideeën die echt georganiseerd moeten worden, mail ons dan naar ilse@young4ever.nl of nils@young4ever.nl

Ook met andere vragen kun je ons altijd mailen. Misschien dat wij wel wat voor jou kunnen betekenen.

 Houd onze Facebookpagina goed in de gaten voor het actuele nieuws en like onze pagina zodat je op de hoogte wordt gehouden over al onze activiteiten. 

 Tot de volgende keer!

Met sportieve groet,

Nils Veldhuis en Ilse Vlaming.

 

 

September nieuwsbrief:

We gaan van start! 

Afgelopen weken hebben we vele voorbereidingen getroffen, om alles in goede banen te kunnen leiden voor het schooljaar 2017-2018. September staat in het teken van alle partijen op de hoogte brengen van onze plannen. Scholen en sportverenigingen zullen worden benaderd, contacten zullen worden aangegaan en de naschoolse activiteiten zullen worden gepromoot. We hebben er zin in om alles op te pakken en zijn er van overtuigd dat het beter zal gaan lopen. Een goede planning, communicatie en voorbereiding zijn het halve werk zullen we maar zeggen. We doen ons uitstekende best om er voor iedere bewoner te zijn, dus ook voor jou!

In oktober zullen we van start gaan met de naschoolse activiteiten op de basisscholen. 

We zullen aanwezig zijn op de woensdag en de vrijdag. De ene dag op de ene school en de andere dag op de andere school. Niet getreurd, je mag ook altijd langskomen bij andere basisscholen om mee te doen! De naschoolse activiteiten duren ongeveer een uur. Op de website en op Facebook zal hiervan het rooster komen te staan, inclusief hoe laat we er zijn. Daarnaast zal er elke maand een rooster in de scholen opgehangen worden!

Bij het voortgezet onderwijs zal het iets anders gaan. Op dit moment zijn we bezig om iets super gaafs op te zetten, maar dit is nog in ontwikkeling, dus super geheim!! In november hopen we het te gaan introduceren.

Vergeet niet, bij alle naschoolse activiteiten verdien je een punt, waarbij je uiteindelijk bij 8 punten een waardebon van de Sportshop krijgt. We zeggen maar zo, meedoen is belangrijker dan winnen!

Wat doe jij in de herfstvakantie? Zet in je agenda: 27 oktober klimmen in Amsterdam bij Fun Forest.

Ook zullen we in september onze tijd gaan besteden aan de doelgroep ouderen. We hebben verschillende ideeën voor de ouderen. Wat denk je van Walking Football voor ouderen, oftewel lopend in plaats van rennend voetballen? En dan de Rollatorrace voor ouderen? Deze wordt al georganiseerd in Den Helder en in Amsterdam, dus waarom niet op Texel? We hopen deze ideeën te kunnen uitvoeren, daarvoor zijn we druk aan het brainstormen, plannen en aan het vergaderen. Ook zullen we 1x in de acht weken een activiteit in de Gollards voor de ouderen gaan aanbieden.

Daarnaast lopen er nog zaken wat betreft wijk 99 en het aangaan van een samenwerking met de GGD en het project ‘’lekker in je life’’. We hopen hier in de volgende nieuwsbrief meer over te kunnen vertellen.

Wanneer u een vraag heeft of een leuk idee, schroom niet om ons te benaderen. Via de mail kun je altijd bij ons terecht. nils@young4ever.nl of ilse@young4ever.nl.

Tot de volgende nieuwsbrief, waarbij we jullie op de hoogte zullen houden over onze vorderingen. 

 

P.S. Op Facebook kun je tussendoor zien wat we allemaal aan het doen zijn!

Met sportieve groet,

De buurtsportcoaches van Texel.

Juli nieuwsbrief:

Buurtsportcoaches gaan andere koers varen!

Afgelopen september zijn de buurtsportcoaches in het leven van Texel geroepen. In heel Nederland waren ze al actief en nu was het de beurt aan Texel. Er werd veel onderzoek verricht naar de bewoners door middel van een buurtscan en een enquête af te nemen. Daarnaast werd er veel genetwerkt met diverse instanties en partijen en werden er samenwerkingen aangegaan. Sporten, activiteiten, evenementen en beweegprogramma’s werden in kaart gebracht en er werd zelfs een beweegprogramma opgezet en geïmplementeerd, waarbij werd gekeken naar de trends en ontwikkelingen in Nederland. Achter de schermen is veel gedaan, wat misschien niet goed zichtbaar was voor de bewoners, maar wel waardevol om de koers van aankomend schooljaar te bepalen.

Per dorp zal er een buurtsportcoach het gezicht en aanspreekpunt worden. Nils Veldhuis is dit voor de dorpen Oudeschild, De Koog en Den Burg. Ilse Vlaming is dit voor De Cocksdorp, Oosterend, De Waal, Den Hoorn en Den Burg. Op deze manier hopen we meer dorpsgericht te gaan werken en zichtbaarder te gaan worden voor de bewoners.

Komend schooljaar gaan we verder met het beweegprogramma Move4Ever om de jeugd meer te laten bewegen en in aanraking te laten komen met diverse sporten en spellen, maar dan op een andere manier, die waarschijnlijk effectiever zal zijn.

Dit uit zich in het feit dat er voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs buitenschoolse activiteiten komen. Voor het basisonderwijs zal de buurtsportcoach, die het gezicht van het dorp is, één keer per twee weken langs de basisschool komen om leuke sporten/spelletjes met ze te doen. Bij het voortgezet onderwijs zullen ze elke week langs komen, waarbij de scholieren een aantal weken dezelfde sport uitvoeren, wat vervolgens wordt afgesloten met een toernooi. Hierdoor kunnen ze wat ze die afgelopen weken hebben geleerd, toepassen. Voor de buitenschoolse activiteiten hoeven de leerlingen zich niet op te geven, het wordt geen verplichting, maar het zou natuurlijk leuk zijn als je komt.

Naast de buitenschoolse activiteiten zijn er de vakantieactiviteiten en specials. Voor deze activiteiten moeten ze zich wel opgeven, omdat er vaak maar een bepaald aantal plaatsen beschikbaar zijn. Per vakantie wordt er een leuke activiteit georganiseerd. Dit kan op Texel zijn, maar we kunnen ook met z’n allen naar de overkant gaan.

Specials zijn de activiteiten/toernooien die door het schooljaar en beweegprogramma zullen heen weven. Zo komt er bijvoorbeeld een paintballtoernooi, trainingen voor de obstacle run en meer. Voor alle activiteiten kun je weer een punt verdienen. Dit zullen de buurtsportcoaches gaan bijhouden. Bij elke activiteit zullen de aanwezigen worden genoteerd. Wanneer je 8 punten hebt verzameld, dus aan 8 activiteiten hebt deelgenomen, krijg je hier een mail van en kun je een sportbon bij de Time out ophalen. Deze sportbon kun je inwisselen bij de Sportshop in den Burg.

Naast de jeugd gaan we ons intensiever bezighouden met de ouderen. Ook die doelgroep zit in ons takenpakket. We zullen gaan samenwerken met de verzorgingstehuizen, om daar activiteiten aan te bieden. Daarnaast zouden we graag op Texel Walking Football introduceren. Dit is voetbal voor ouderen, maar dan lopend.

Een doelgroep waar we ons ook nog op zullen richten is de doelgroep gehandicapten en mensen met een verstandelijke beperking. Ook voor deze doelgroep zullen we iets betekenen in de vorm van activiteiten organiseren.Komend schooljaar zullen we ons dus gaan richten op drie doelgroepen. Er is veel werk aan de winkel, maar we hebben er veel zin in. De voorbereidingen zijn al in volle gang, er zijn veel vergaderingen met diverse partijen en de plannen worden gemaakt.

Wil je nou meer weten over ons, info vinden over onze plannen, de buurtscan of de roosters? Alles staat op onze website, www.buurtsportcoachtexel.nl. Daarnaast zullen we jullie ook op de hoogte houden via Facebook, ‘buurtsportcoachtexel’ en kun je je via de website aanmelden voor de nieuwsbrief.

 Juni

In het schooljaar 2017 - 2018 organiseren de Buurtsportcoachen verschillende activiteiten in de vakanties. 

Basisscholen:Ook buiten de vakanties om is er veel te doen. Zo is er 2 keer per week een NSA (na schoolse activiteit) op verschillende basisscholen. Zodra dit definitief rond is zal het rooster geplaatst worden op de website en op de Facebook pagina van de buurtsportoachen. Wil je altijd op de hoogte blijven van de activiteiten, volg ons dan op Facebook en mis niks!

Voortgezet Onderwijs: Voor de OSG jeugd is er ook genoeg te doen. Zo is het mogelijk om wekelijks deel te nemen aan een activiteit op of rond de OSG. De eerste paar weken staan al vast en kan je vinden onder het kopje agenda. Deelnemen is vrijblijvend. Echter vinden wij het wel fijn om te weten of je komt dus als je je aan wil melden, graag. Heb je zelf een leuk idee om te doen of wil je graag iets organiseren (denk aan trefbal toernooi, voetbal binnen/buiten) dan kan dit. Geef dit door via het formulier contact.